Monday, February 24, 2014

Duit bukan segala-galanya TETAPI segala-galanya memerlukan DUIT!


Assalammualaikum. Hai fellas ;-)

Hai guys. Apa kabar? sihat alhamdulillah. Ok today agaknya apa plak ya yang aku nak share dengan u guys? hurmm something yang menarik dan tertarik, hihihi, suspen jew kan. Apa benda tu kan? hihihi ;p kena arr bagi u guys suspen sikit baru havoc kihkihkih. takda lah just joking only, saja je gurau dgn u guys ;p ok today aku nak share 1 fakta yang memang tak akan ada yang cakap BUKAN! NO! TAK or whatsoever lah reason and bangkangan. Nampak tak apa tajuk entry aku hari ni? so? nampak tak permainan duniawi di situ? kan! MONEY NOT FOR EVERYTHING BUT EVERYTHING NEED MONEY! am i right? true or not? yes or no? jawab sendiri!

Dalam dunia ni apa yang tak perlukan duit? cer u guys bagi kat aku, apa yang tak perlukan RM$$$ kalo nak apa buat ke beli ke or hape je lah. nak masuk toilet pon kena bayar hokay. apa pon je lah kat dunia ni perlukan RM$$$, kalo berduit kita lupa diri betol tak? tapi kalo tak berduit, satu dunia lupakan kita. "When we have money in our hands, we forget where we are BUT when we don't have a money in our hand, one world forget about you" petikkan dari Bill Gates. U guys kenal tak sapa tu? Billionaire Microsoft, haaa Bill Gates lah tu! kenapa seorang billionaire yang dah mmg kaya raya harta bertimbun 7 genarasi makan pon tak habis boleh cakap macam tu. sebab dulu pon sebelum he become be a billionaire dia hidup susah, belajar pon tak tinggi mana pon, tak sapa pon yg pandang and kenal dia. tapi sekarang kenapa 1 dunia boleh kenal dia, sebab dia jutawan kan, dia banyak harta kan. so hari ni kalo kita takda duit ada tak yang kenal kita? ada tak bila u guys pegi shopping mall kan tetiba org tegur dan cakap kenal u guys sebab 1 dunia kenal u guys? takda kan, kalo ada pon kenalan jew kan. 

so kesimpulannya di sini kalo kata u guys jadi macam Bill Gates, come and see me! bukan janji tapi in shaa allah pasti berjaya dan jutawan. "It's not your mistake when you born POOR but it's your mistake when you die POOR. ;-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...