Tuesday, April 22, 2014

1st Get Together with Bonafide Academy (*_*)

♥♥♥ BONAFIDE ACADEMY - HIGHWAY TO SUCCEED ♥♥♥ 

Assalammualaikum! Hai fellas ^_^ 

BONAFIDE, WE FIGHT ! 
 17 April 2014, tarikh KERAMAT yg tak mungkin akan aku lupakan, tarikh dan hari dimana langkah pertamaku ke arah kejayaan, hari yg sangat BERMAKNA dan TERINDAH dalam hidup aku, khamis malam jumaat yg sangattt hebat ! tahu kenapa aku kata hebat kerana malam tu kami group Bonafide Academy telah adakan satu majlis makan malam bersama dengan keluarga dan juga sahabat handai, buat pertama kali nya. Get together, gathering together mmg cukup SUPERB ! Majlis di-adakan di Ruang SS18 Subang (berdekatan dgn Sekolah Subang Utama dan JM Beriani), berlangsung dari jam 8 - 11 malam, ramai yg hadir untuk meng-havoc-kan suasana, bukan saja group member, family bah kan insan-insan yg pertama kali jejak kaki ke BA, bakal-bakal jutawan juga turut datang memeriahkan lagi majlis kami. Alhamdulillah, terima kasih pada yg sudi hadir, doa dan sokongan yg diberikan amat kami hargai. SYUKUR anda datang dengan tangan kosong TAPI pulang dengan ilmu yg sangatttt bermanfaat, perut pun kekenyangan kan :p syukran.
haa ni lah tempat yang aku cakap tu, RUANG. Mmg best (Y) tempatnya macam hall, so kalo u guys nak buat appa event pun boleh...nak buat jamming studio pun boleh. mmg luas dan awesome sangattt tempat ni. Sangat bersesuai dengan big-big event yg memerlukan tempat yg besar dan selesa dan RUANG adalah pilihannya (Y) :-)
Warna tema pilihan kami adalah HITAM & PUTIH. Motif ? kerana HITAM itu menawan dan PUTIH itu Suci. HAHA ;P exceli tak hado apa motif pun, saje sesuka nak buat tema skit. baru lah havoc kan... havocx3 eh eh !! KUIKUIKUIII
Honestly, keseronakkan dan pengalaman yg dilalui mmg tak ternilai harga nya. 
Satu malam yg sukar untuk aku luahkan dengan kata-kata, amat bererti dan really memorable. in front of my hubby, my family, hundred of people sitting there, aku diberikan satu task yg sangat tak aku sangka dan duga. Mungkin to those yg penah alaminya, perkara ni normal, biasa-biasa saje but to me, it really exciting and unexpected. First time in my life, aku di suruh naik ke stage, buat sharing, di saksikan dan didengari org memang aku dah biasa, kat opis pun penah, tapi depan hubby dan family, mmg tak penah ! the feeling, perasaan itu... dunno how to describe it. sangat luar biasa dan tak terucap oleh kata-kata. 

Saat nama diseru, kaki mengatur langkah, jantung berdegup kencang, hati kian berdebar. hanya Tuhan saja yg tahu isi hati tika tu, nerbes, excited, macam-macam lah. lidah kelu seribu bahasa, tapi demi membuktikan dan buatkan hubby bangga, aku cuba sedaya upaya. lagi buat gemuruh, bila hayunan langkahku diiringi dengan tepukan dari insan-insan yg ada dalam hall tu. Walaupun debar di hati kian memuncak namum tetap aku gagahi jua demi untuk menyampaikan dan menyempurnakan amanah yg telah diberi. Maka bermula lah sharing aku, dalam debar terasa ketar, dalam ketar berasa gementar. Apa yg aku share mmg ikhlas dari hati, tiada unsur bangga diri, bongkak mahupun penipuan. Apa yg aku sampaikan, ianya telus ikhlas.
dengan penuh semangat aku ber-sharing malam tu, nampak tu wajah yg penuh dengan confident ! comel tak ? comel tak ? MUAHAHAHA :p
Tak tahu dah berapa lama aku atas stage tu. permulaan nampak agak kekok, alhamdulillah everything going smooth. Syukur yg teramat sangat kerana apa yg telah diamanahkan telah aku sempurnakan dengan penuh keikhlasan. segala yg dilalui telah aku share kan bersama. Before aku end sharing, I can see my hubby face, like his sooo proud of me ! seriously :-) Pengalaman yg sangat luar biasa, tak boleh beli di mana-mana kecuali jika penah laluinya sendiri. All the while, I just speak in front of my partners but this time, my hubby and my family is here ! to hear what is my wonderful sharing and yesss I really made it ! maybe that time I just share WHY I BE IN THIS BUSINESS, but one find day I will share with u, WHY U SHOULD BE PART OF US ! 
Walaupon penat, jam pun dah dekat koi 11pm tapi semangat tetap semangat wokeh. 
apa ada hal, malam masih muda lagi, belum koi 12pm, sooo kita enjoyyyyy... mihihihi :D
Sharing dari founder MathVictory - Mr Mac Mahendran.
tengok anak teruna aku kemaaain lagi. HEBAT (Y) ni kes selalu sangat tengok dan dengar mama dia buat laaa ni bagusssss.......HAHAHAHA


P/s: Bukan senang nak senang, bukan susah nak susah. Jangan takut untuk gagal kerana dengan melalui kegagalan lah kita boleh berjaya. Mahu Pasti Mampu !!   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...