Wednesday, June 11, 2014

Percutian 3H2M di Cameron Highland [Part 1]

♥♥♥ KENSHIDO INTERNATIONAL - MEGA LIFE IN MAKING ♥♥♥



Sesekali jenjalan makan angin dengan mertua best gak nah. Nak pulak pi kat tempat yang sejuk cam Cameron Highland. Heaven sangat, cuaca sejuk damai mata memandang, jauh dari hiruk pikuk kota, hurmm nyaman jer suasana nya. Segala permasalahan dan kesedihan terus lenyap bila dah sampai kat sini. Walaupun persiapan dan perancangan di buat di saat akhir tapi berbaloi best (Y), puas hati segalanya lancar macam yang diharapkan. 



Perancangan nak pi bercuti nih hubby yang suggest, kata hubby nak release tension setelah penat bekeje, sekali sekala bagi reward untuk keseronokkan sendiri apa salah nya yer dak ? Dah penat cari duit, ini kali lah nak buang duit hahaha.. kalau  di lihat dari segi masa lebih dari cukup, yang tak cukupnya kalu di fikir dari segi *RM*. Haaaa hak nih kalu takdo memang masalah lah nak pi memana, kompom semua tak jadi. Perasaan teringin pun buleh tukar jadi dingin. Silap-silap buleh jadi perang dingin laki binik, haaaa jangan memain huhu.. Syukur padaNya di atas rezeki yang dikurniakan, Alhamdulillah walaupun tak banyak sekurang-kurang nya dapat lah juga buat tambah sumber perbelanjaan sepanjang kami kat sana, direct sponsor lagi wokeh hihi ;p



Bagai pucuk dicita ulam mendatang, bila hubby ajak pi bercuti tanpa fikir panjang aku terus bagi green light. Dua ratus peratus aku setuju, dah tak yah nak guna talian hayat lagi dah kompom ! Lelagi tarikh yang di pilih jatuh sehari lepas birthday aku. Keterujaan aku masa tuh memang terlajak laris lah cerita nya, besok nya pepagi lagi masuk opis terus *DETIM* dengan abe google cari tempat penginapan haha. Haaa koo tak buleh lelambat, kang buat nya hubby tuko pikiran abeh melepeh ler huhu. Dapat jer apartment call hubby suruh bank in duit, settled hehehe…



Bermula dari saat tuh, maka bermula lah juga my misi counting days to go kih3.  Asal nya nak pi anak beranak jer, tapi memandangkan ada budget lebih, apa lah salah nya bawa mertua ngan adik-adik sekali kan. Dah alang-alang dapat sewa apartment, besar tak kan nak duduk 4 beranak jer, jadi hubby putuskan nak bawa mak nya yakni mertua aku lah tak kan mertua koo pulak mihihihi… jangan marah haaaa joking jer ;))



Kami bertolak jumaat pagi, makna kata kamis malam tuh kami tumpang tido kat rumah mak lah. Anak-anak, dorang semua seronok sangat, iya lah dah lama tak pi bercuti, bila dapat chance kemain lagi tak sesabar nak pi. Tido malam pun tak lena, biasa pagi kejut liat bangun tapi ritu panggil sekali jer dah terus masuk bilik air mandi. Nampak dak permainan dorang di situ ? Hurmm makin besar makin cerdik anak-anak mama ya, Alhamdulillah :-)



Kami bertolak pukul 7.30pg, sampai sana agak lambat sikit lebih kurang pukul 11.30 pagi. Biasa lah KL kan, pepagi kalau tak tersangkut dalam jem bukan KL nama nya. Takpe bukan nak kejar masa sangat, kata pi bercuti nak santai-santai kan, perjalanan pun kena lah santai-santai jugak betul ? lagi pun masa dalam perjalanan tuh kami singgah sarapan kat R&R tapah kejap. Lapar weyh, bangun tido mandi terus gerak, tak sempat nak makan. Huhuhu… jangan kata anak-anak, mama ayah nya pun cacing dalam perut dah mintak makan. hurmm.....hahaha...

Memandangkan kami sampai awal, so nak check in pun tak buleh lagi, dah tak kan nak halau pulak guess dalam apartment, ishh3 sabar, kami singgah lah kejap kat Ladang Tea Bharat. Hirup udara segar. Cantik, sejuk dan nyaman sangat tempat nya, visitor yang datang ramai, ada yang dari kelantan siap bawak bas rombongan cik kiah lagi, haaa koo ingat hape... mihihi

Sebelum pi kat Ladang Tea Bharat, kitorang singgah dulu kat sini... alaaaa apa ntah nama nya lupa dah tapi tempat nya memang dekat jer ngan ladang tuh, walk distance jer, dalam 5min dah sampai...Sempat lah bergambaq ngan mertua dan adik ipar sat.. hubby ? biasa lah kalo bukan dia jadi photographer aku sapa lagi hahaha...
Tengok lah si kecil tuh, walaupun demam tapi kemain lagi happy go lucky dia....hmm hmmmmmmm
Perkenalkan nih la mertua kesayangan aku, namanya Puan Zaviah Bt Haji Sulong tapi nama glemer hak orang duk panggil Kak Noor... alaaaa Kak Noor Napi tuh, haaaa gitu ler ;p 

Kiri kanan pengapit yang cun-cun tuh adik ipar aku, 2 kat tengah tuh buah hati kesayangan aku. kompius ? kenapa makcik lagi kecik dari anak buah ? kenapa anak buah lebih besar dari makcik ? kekompiusan ? hurmm aku pun kompius jugak yang bebeno nya hahaha...#baek punya tempat anak gua cari.. mujur tak jatuh longkang jah kalo tak naya nak oiii....
 

Anak, Adik & Anak ! walaupun kenkadang hado gak yang kata adik tuh anak aku.. terima jer lah ^_^
 

Dah abis tawaf strawberry park tadi, ke sini lah pulak kita ;-) moh kita jenjalan pusing2 ladang teh moh... hirup udara yang penuh dengan kehijauan... nyaman terasaaa.... neeee tea satuu hehehe....
Mertua vs Menantu ke anak vs mak ke hape nih ? adehh bahaha (^_~)







baru jer nak fefeeling ombak rindu tapi en haris aku nih memalu pulak.....kikiki #pengsan

Ladang teh nih sangat besar, masa turun memang best, laju jer, dah turun pandang atas nak panjat naek balik.... makngaiiii mengah kooo... segala lelemak terbakar, buleh kuruih ! Tapi nasib ler kitorang turun tak jauh mana, kalo tak mau nya tak naek2 dah aku, jem kat bawah hehe ;p ...... Ngam2 kitorang sampai kat atas, owner apartment yang aku sewa tuh call kata dah buleh check in, guess dah keluar. cantikk (Y) macam tau2 jer kami penat nak baring ^__^ 


LOKASI PENGINAPAN:-

ROYAL LILY APARTMENT, TANAH RATA

OWNER MALAY 

Encik Azmi 017 - 988 3208

Gambar ehsan google
Gambar ehsan google
Maaf lah ya, gambar suasana dalam apartment tak sempat nak snap, dah terlajak penat akibat panjat tangga tinggi sangat kat Ladang Teh.... tu pasai nya........


Bersambung..............

2 comments:

tenku butang said...

Bila le dapat gi Cameron lagi

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 38
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Yatie Fizzy said...

@tenku butang haaa mmg best... tapi kalo nak pi jgn during holiday taw, nanti kos akan berganda jadi nya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...