Wednesday, April 16, 2014

Sekadar luahan rasa yang terpendam :((

♥♥♥ BONAFIDE ACADEMY - HIGHWAY TO SUCCEED ♥♥♥

Assalammualaikum! Hai fellas 

Haishh! tak paham betoi aku dengan segelintiran manusia ni kan! they sooooo irritating sometimes. really, yup i mean it. taktaw la, payah. buat salah tak buat lagi laa. hurmmm, dasat kan manusia ni, tak paham aku, kenapa suka sangat nak cari, korek, gali segala keburukkan dan aib org. apa erk yg dapat agaknya kalo apa yg dikorek, digali tu berhasil ?? kebanggaan ya ! bagus, hebat sangattt la tu kan ! huargghh, annoying betol.

Sometimes I feel very frustrated with this kind of people surrounding. menyakitkan hati betol, ni kalo di layan kan mau tunggang langgang hidup aku, kang buat tak reti kang, makin menjadi plak. huwaaaaa..... sadissssssss hukhuk. beragak la, mentang lah aku diam, jangan arr lelebih. human being kot, ada hati ada perasaan. sekali dua boleh aku maapkan walau hati terluka tapi kalo dah berkali-kali, rasanya mmg tak arr kan, aku bukan malaikat!

Benar kata org, bila senang happy ramai yg mendampingi, di saat diri mula mencari perubahan dalam hidup, menjadi insan yg lebih berbakti, ramai yg menentang. aku tahu di saat aku sedang berlari, berjuang menggapai impian, ada yg mendoakan kejatuhan dan kegagalan aku. dah menjadi lumrah hidup, bila makin ramai yg suka maka akan ramai jua lah yg membenci. :((

Aku tak boleh nak force people suka or benci aku, hak masing-masing ! hak individu nak puji or menyampah  dengan seseorg itu. cuma yg aku tak paham, kenapa perlu ada sifat PHD [Perasaan Hasad Dengki] dalam diri ? sepatutnya bila seseorg itu berusaha mencari kemajuan dalam hidup, support la, jangan la macam ni, tak elok la kan. kena ingat, what goes come around! what u give u will get back. Tuhan tu Maha Adil, hari ni jadi kat aku, esok lusa Tuhan tu balas lagi berganda gamaknya.

Pesan aku, hentikan la niat nak tabur pasir dalam periuk nasi or sebarkan sesuatu yg tak benar, tak kemana pegi nya pun. Dunia ni berputar, tiba masa perkara yg sama jadi pada kamo, what will u feel ? Aku tak kesah org nak maki or un-friend aku, go ahead. aku tak berjaya kerana kawan dan aku tak binasa kerana lawan.




p/s: kenkadang segala perasaan dan rasa yg terbuku dalam hati patut di luahkan biarpun ada kalanya ianya amat pahit dan sukar untuk ditelan. apakan daya aku hanya manusia biasa yg punya hati yg bisa merasai kesakitan diperlakukan begini T_T  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...