Thursday, May 09, 2013

Fruit Tart order dari Kak Baini

Fruit Tart order dari Kak Baini


Salam petang....

Hari ni terasa rajin la plak nak berblog2 ni. kebiasaannya bukanla malas tapi mase nak diluangkan tu agak terhad sangat...iyalah kat ofis sibuk dengan kerja2, mana nak melayan Client lagi...bila balik rumah kang sibuk dengan family plak....nak masak untuk hubby lagi, nak melayan kerenah si kecik tu meragam lagi.....buat tu buat ni sedar2 je dah malam, klo tido lambat kang esok nak kerja takot terlajak tido plak kan....klo dah sibuk je memanjang ntah bile mase la nak berblog ni...adoii


Dah alang2 ade waktu terluangkan ni, memang diisikan sebaik mungkin peluang tu..tambahkan plak boss dah balik so memang tersangat ade chance la nak berblog sampai pengsan sementara menunggu jam balik hahahaha....tak kesah la ape orang nak kate pun ade yf kesah, janji semua kerja2 yang urgent dah yf laksanakan sebaik mungkin sebelum menyibukkan diri ni berblog2 bagai tau.....

seperti yang tersedia maklum, rasenya klo tengok gambar tu pun dah boleh agakkan ape isi kandungan kali ni...
Fruit Tart?? 
yes fruit tart!!!
Sape kat sini pernah makan fruit tart?? ape rasenya???


Mungkin pada sape yang pernah makan diorang akan tahulah akan rase fruit tart tapi bagi yang tak pernah makan tentu akan tertanya2 ape rase bende ni??? sedap ke??...camne nak dapatkan bende ni?? kat mane ade jual??

Okey fruit tart ni sebenarnya adalah sejenis dessert yang bahan asas membuatnya adalah tepung, gula aising dan telur saja.....dengar macam senang je kan, just tepung, gula & telur..that all but utk membuat shell tart ni memang agak cerewet skit la..sebab jika adunan korang terlalu lembut ataupun keras maka shell tart tu akan rosak....jangan risau jangan sedih klo korang tak boleh nak buat sendiri shell tart tu sebab shell tart "ready made" ade dijual dikedai2 kek ataupun kedai2 menjual bahan2 baking.....(yf pun kekadang malas just beli je kat kedai hihihi).....


Okey shell tart dah ade tapi filling??? camne nak buat??? resipi??? utk filling fruit tart ni terpulanglah pada korang nak letak ape kan...cokelat pun boleh,..kastard pun boleh...(tp yg best klo filling kastard)...filling kastard ni same jugak korang boleh dapatkan dikedai2 kek...dan utk hiasan buah plak korang boleh pilih wat ever buah yang korang suke..nak lg cantik gunakan buah2 yang craving color gituw....



selamat mencuba ... Wassalam ^__^



Tempahan Pakuda Felda Palong 3, Negeri Sembilan







 

Thank you very much Pakuda ^__^

Tempahan Chocolates dari Kak Epy Banting, Selangor














Salam 1Malaysia..

Ini adalah order dari Cousin hubby di Banting, Selangor semperna dengan majlis Cukur Jambul & Akikah Anak Sulong mereka yang pertama...Baby Dhia Medina....TQVM kak Epy

Makan Sambil Beramah Mesra Bersama Besties



Assalammualaikum...selamat tengahari...

Hari senin yang lalu bersamaan 6 May 2013, yf bersama besties2 telah berkunjung ke Restaurant Rimba Klasik yang terletak di Bangi, Selangor...actually takde ape pon yang special hari itu saje boring dan windu giler kot sebab dah lama kan tak lepak dengan besties yf ni..iyalah masing2 sibuk kan, spai takde mase nak keluar pegi mane2…

Korang nila Restaurant tu, hihi gambar yf cilok dari google sebenarnye..maklumlah malam tu hujan lebat so kami pun takde la chance posing2 depan tu huhu...

Honestly this is first time yf makan kat sini itu pun kawan yang cadangkan, biase la last minute punya planning...asalnyer nak makan2 kat sebelahnye tu “Restaurant Soho” tapi hujan lebat pastu parking plak penuh..tengok mana ade ruang kosong kami terjah je..dengan hujan lebat bawa plak anak kecik, urmm masuk je janji perut tetap penuh jugak kan...hihi


Peace!!!!! Hehehehe…...yang buat peace tu hubby yf, kiut tak kikiki…..hujan2 ni kan perut memang lapar je, tengok la laki si Ain tu kemen lagi menyendok laut…lapar sgt gamaknye tu hihihi….


Wow banyaknye lauk…rambang mate ni nak ambik mane ni, perut pun dah menyanyi lagu keroncong ni…tp yang penting pose dulu hahaha….


Ha’ah cer teka sape ni, pewitttt…hai awak leh kenal hahaha….(gatai >,<)


Yang ni plak adalah “tunangan Couple”…si gegurl “Zai” (name timangan A’ah)….si boboy “hafiz”…gedik je siap buat love bagai hihi…kate nyer In Shaa Allah jika ade rezeki bulan 10 tahun ni kawen lg diorg ni…yf doakan smuga smua berjalan dgn lancer…aminnn…(nti leh la ajak pegi holiday lg kakaka..) 


Yang ni adalah “married couple”….name si wifey “Ria” and name si hubby “Aki”…budak kecik 2org tu anak2 cuople ni..…kusyuk betul kan diorg ni melayan anak2 spai ade yang snap gambar pun tak perasan hehehe…

 

Alhamdulillah…perut pun dah kenyang, rindu pun dah terubat…so nak ape lg, tido la kan hahaha….selesai “reunion rindu2an” kami masing2 pulang utk tido sebab esok nak keje plak adoii (kan best klo cuti lg huhu T__T)…


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...