Friday, September 19, 2014

Liebster Award │Game Berantai : Jawab Jangan Tak Jawab HEHE

Assalammualaikum ... hai buddies !

Minggu lepas blogger Ary+ Sha = Amzar Fayyadh ada invite ai join segmen ' Liebster Award ' ... haaa nko , apo bondo tuh eh? ai pun kurang arif , tapi mengikut dari apa yang baca . diorang kata segmen neh macam ' game blog ' ... andai kata korang dijemput dan di tag nama maka hendak laa dijawab soklan-soklan cepu mas yang diutarakan oleh orang yang mengetag kita tuh.. atas budi bicara juga la , kalo nak jawab , jawab la sebagai tanda penghargaan padanya kalo tak pun takpe ... abaikan je.. Ikutkan dah lama beliau invite ai , tapi hari neh ai baru nak jawab ! Sorry ya yunkk.. ai janji ai jawab semua soklan u hokeyy .. jujur taw hihihi ;p


Eh eh lupa lak , sebelum tuh ai nak minta izin pada korang yang bakal ai tag namanya kang .. tiada paksaan , jika sudi korang boleh jawab , jika tak sila abaikan je ok.. ai ok jeee ;))



Berikut syarat-syarat jika nak sertai benda alah neh !  Sila lengkapkan jika tidak penyertaan korang akan ditolak ! sapa suh tak lengkapkan borang.. hehe ... harap-harap borang ai passss ...

1. Sila sebutkan dan nyatakan siapakah gerangannya yang menjemput anda?

2. Sila jawab kesemua 11 soklan yang diberikan. Jangan miss satu pun taw !

3. Recruit 11 blogger yang baru yang mana bilangan follower nya bawah 1000 orang. 

4. Buat 11 soklan cepu mas yang akan dijawab oleh recruitment anda.

5. Maklumkan pada mereka yang anda telah link kan mereka sebagai peserta dalam game neh.

Ok, paham dak? senang kan? haaa apa tunggu lagi ai nak jawab soklan pekse neh hihi ..


Apakah nama penuh anda dalam K/P @ I.C?
Hayati Binti Karim 


Siapakah idola anda & kenapa DIA??
Nabi Muhammad s.a.w kerana dia adalah utusan Allah buat semua umat islam dimuka bumi neh.. selain tu parents ai..


Pekerjaan idaman anda?
Business women yang berjaya ! jadi bos boleh arahkan staff buat kerja haha ;p


Bilangan & Jantina anak yang anda inginkan & kenapa?
ai tak kisah beberapa je yang Allah kurniakan dan soal jantina pula apa yang diberikan tuh yang ai terima. anak kan anugerah ;)


Apakah impian yang belum tercapai untuk tahun ini?
Jadi kaya raya macam Bill Gates ! Haaa nko agak-agak tahun depan tercapai tak heeee....


Apakah tempat yang paling anda teringin pergi atau lawati?
Tanah Suci !


Apakah makanan yang paling anda teringin cuba makan tetapi masih belum berkesempatan nak makan.
ishhh banyak... sebab ai memang suka makan hihi 


Siapakah orang yang ingin sekali awak minta maaf buat masa ini?
Dengan semua orang yang mungkin pernah ai sakitkan hatinya. 


Apakah perkara yang paling awak tak puas hati dalam tahun ini?
Gaji ! 


Adakah awak gembira dengan kehidupan sekarang? Ada apa-apa yang ingin diubah?
Ya... ai cukup bahagia dengan life ai sekarang neh.. jika ada perubahan yang ai inginkan hanya berubah menjadi lebih baik !




yesss...yesss....see.. ai dah menjawab kesemuanya .. tahniah to me haha... ok, sekarang turn ai pulak nak tujukan soklan pada mereka-mereka neh;-

  1. http://princesshealthybeautyshoppe.blogspot.com 
  2. http://www.adnan-daughter.blogspot.com
  3. www.mamaniza.com
  4. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
  5. http://acikwatie.blogspot.com
  6. http://najlamohayidin.blogspot.com
  7. www.dayangdeno.com
  8. http://alindanblog.blogspot.com
  9. http://bimbinganbelajar29.blogspot.com
  10. http://abahbz.blogspot.com
  11. www.yatiadam.com


Seperti yang ai katakan tadi .. tiada paksaan jika korang sudi ai berbesar hati .. if not to, don't worry .. ai ok jee ;) ... Ok , sedia ? One two goooo.....


Soklan-soklannya adalah;


1. Adakah anda seorang yang peramah? 
2.Tinggal kat mana , best tak area tu?
3. Warna kesukaan?
4. Pernah pergi Krabi tak?
5. Bila kali terakhir anda tengok wayang & dimana?
6. Perkara yang paling membanggakan yang pernah anda capai melalui blog anda?
7. Siapa dihati anda & kenapa dia istimewa pada anda?
8. Senaraikan 5 perkara yang anda benci?
9. Suka filem hindustan & siapa 5 artis yang diminati?
10. Apakah pendapat anda tentang entri-entri ai? 
11. Rasa-rasa ai neh comel tak? haha 

Done ! baiii

Cabaran 30 Hari : Day 13 │ 5 Blog Kegemaran Yatie Fizzy

Assalammualaikum ! 

Hai.. halloo kenkawan =)

Sihat????

Alhamdulillah! 
Moga-moga korang terus diberikan kesihatan 
dan hidup yang happy-happy ya.. amin ;))



Almost a week ai tak blogging ... ada beberapa segmen, cabaran yang terpaksa ai skip ! Bagi kenkawan yang pernah tag ai untuk join segmen korang .. sorry sesangat ya , bukan ai tak sudi tapi keadaan diri yang tak mengizinkan ! Cabaran 30 hari yang ai yang sahut tupun tak tersahut-sahut ai .. jauh dah kena tinggal dengan yang lain. .. entah larat ke idak ai nak kejar ? tapi ai cuba jer laa, yang tak terkejar tu ai skip boleh tak? plisssssss....plisssssssss ;p


Ok untuk harini, ai kena senaraikan 5 blog yang menjadi kegemaran ai? hmmmm hmmmm.. acaner ya nak tulih? sebab ai tak penah specify kan sesebuah blog itu adalah blog pebret ai .... blog-blog yang pernah ai kunjungi semua pun best-best , punyai aura dan kekuatan yang tersendiri ... semua pun ai suka asalkan ownernya comel dan ramah cam ai ahakkss... *nah perah santan sendiri nko kahakahkah* ..... gini .. hmmm apa kata kalo ai senaraikan * 5 Kategori Blog * yang jadi pilihan ai .. boleh kan? ... ok, jom kita tengok blog acaner yang ai like ... jeng.. jeng..jeng.......





1. Senang dan cepat - ai pantang nau time nak cuci-cuci mata blogwalking ... kat blog tuh banyak nau button nak kena tekan pastu ... palingg geram lagi nak kena tunggu 9999saat , perghh lama tu baii... boleh berjanggut ai tunggu taw ! jika ada ciri-ciri begitu makanya ai akan malas dan takkan visit nya lagi...  erm !


2. Pemilik yang peramah - sebab ai pun ramah so ai pun suka kawan dengan orang yang ramah tamah... haaaa mari la kita reramai jadi yang ramah tamah tu ya hihi...


3. Blog yang berinfomasi - memandangkan ai neh baru setahun jagung dalam dunia blogging ... banyak knowledge yang nak kena timba , so ai akan selalu visit mereka-mereka yang akan share kan ilmu-ilmu yang akan menolong ai ... honestly ai suka visit blog Bro HH , banyak ilmu yang ai dapat dari beliau. Thanks juga pada beliau untuk sharing ilmu yang bermanfaat buat blogger cam ai ;) heeee.....


4. Ruangan komen - permudahkan ruangan kotak komen ! kalo boleh jangan lerr letak benda yang merapu bagai tu... syok-syok nak komen skali keluar kotak yang nak kena follow * HURUF * dalam box kecik tuh.. adoyaiii terbantut taw ! kenkadang tu TER-CANCEL ai nak komen ..... awaiting moderation or approval pemilik tu perkara biasa... cam ai kihkihkih....


5. Pemilik yang selalu blogwalking blog ai - haaaa nko sapa yang tak suka kan ! give and take bak kata mama owner blog http://www.mamaniza.com ... mama nya ai pinjam ayat u taw hehe.... sebab kreteria yang last tu kita sama haha ;p 

Tu jer , baiii !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...