Friday, September 19, 2014

Cabaran 30 Hari : Day 13 │ 5 Blog Kegemaran Yatie Fizzy

Assalammualaikum ! 

Hai.. halloo kenkawan =)

Sihat????

Alhamdulillah! 
Moga-moga korang terus diberikan kesihatan 
dan hidup yang happy-happy ya.. amin ;))



Almost a week ai tak blogging ... ada beberapa segmen, cabaran yang terpaksa ai skip ! Bagi kenkawan yang pernah tag ai untuk join segmen korang .. sorry sesangat ya , bukan ai tak sudi tapi keadaan diri yang tak mengizinkan ! Cabaran 30 hari yang ai yang sahut tupun tak tersahut-sahut ai .. jauh dah kena tinggal dengan yang lain. .. entah larat ke idak ai nak kejar ? tapi ai cuba jer laa, yang tak terkejar tu ai skip boleh tak? plisssssss....plisssssssss ;p


Ok untuk harini, ai kena senaraikan 5 blog yang menjadi kegemaran ai? hmmmm hmmmm.. acaner ya nak tulih? sebab ai tak penah specify kan sesebuah blog itu adalah blog pebret ai .... blog-blog yang pernah ai kunjungi semua pun best-best , punyai aura dan kekuatan yang tersendiri ... semua pun ai suka asalkan ownernya comel dan ramah cam ai ahakkss... *nah perah santan sendiri nko kahakahkah* ..... gini .. hmmm apa kata kalo ai senaraikan * 5 Kategori Blog * yang jadi pilihan ai .. boleh kan? ... ok, jom kita tengok blog acaner yang ai like ... jeng.. jeng..jeng.......





1. Senang dan cepat - ai pantang nau time nak cuci-cuci mata blogwalking ... kat blog tuh banyak nau button nak kena tekan pastu ... palingg geram lagi nak kena tunggu 9999saat , perghh lama tu baii... boleh berjanggut ai tunggu taw ! jika ada ciri-ciri begitu makanya ai akan malas dan takkan visit nya lagi...  erm !


2. Pemilik yang peramah - sebab ai pun ramah so ai pun suka kawan dengan orang yang ramah tamah... haaaa mari la kita reramai jadi yang ramah tamah tu ya hihi...


3. Blog yang berinfomasi - memandangkan ai neh baru setahun jagung dalam dunia blogging ... banyak knowledge yang nak kena timba , so ai akan selalu visit mereka-mereka yang akan share kan ilmu-ilmu yang akan menolong ai ... honestly ai suka visit blog Bro HH , banyak ilmu yang ai dapat dari beliau. Thanks juga pada beliau untuk sharing ilmu yang bermanfaat buat blogger cam ai ;) heeee.....


4. Ruangan komen - permudahkan ruangan kotak komen ! kalo boleh jangan lerr letak benda yang merapu bagai tu... syok-syok nak komen skali keluar kotak yang nak kena follow * HURUF * dalam box kecik tuh.. adoyaiii terbantut taw ! kenkadang tu TER-CANCEL ai nak komen ..... awaiting moderation or approval pemilik tu perkara biasa... cam ai kihkihkih....


5. Pemilik yang selalu blogwalking blog ai - haaaa nko sapa yang tak suka kan ! give and take bak kata mama owner blog http://www.mamaniza.com ... mama nya ai pinjam ayat u taw hehe.... sebab kreteria yang last tu kita sama haha ;p 

Tu jer , baiii !

6 comments:

fayreen mizan said...

Ya betulll... ruangan komen tu pun mainkan peranan juga. Apa-apapun jom kejar cabaran ni sama-sama. * pegang tangan lari-lari anak sesama! :))

Yatie Fizzy said...

@fayreen mizan moh kita ya haha

Norhasniza Khalid said...

setuju sangat dengan semua tu!!...

mama sokong 200%.. kiki

najla mohayidin said...

wahhhh betul saya setuju semuanyaaa. mwah ciked

kak jemputlah singgah blog saya ade share tentang tips kecantikan dan kesihatan and cara buat duit. ching ching ehehe

http://najlamohayidin.blogspot.com/2014/09/siapa-je-taknak-duit-kan.html

ros_reeza said...

yup bab kotak komen tu memang penting.. kena mesra pengguna kan :)

Vee Sandi said...

salam kenal ... 5 ciri yg saya tamakan juga bila berblog . peramah tu yg ptg . mcm kita pi rumah org . kita akan rasa selesa bila tuan rumah melayan kita dgn mesra gitu ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...