Monday, September 08, 2014

Berhati-hati pun masih juga terkena !


Assalammualaikum!

Haihhhh...... Dalam berhati-hati pun terkena juga. Dah banyak kali cakap kat hubby .. baik mana pun dengan kenkawan, jangan percaya sangat ... terutamanya bila berkaitan bab duit !  Dah ku kata padanya ... kerana duit kawan boleh jadi lawan !! Orang sanggup buat apa saja kerana duit .. Bukan kata takat makan kawan , lebih dari tu pun sanggup ! 

Kata orang, lembu berpegang pada tali, manusia berpegang pada janji.. Sudah nya janji tinggal janji ! Kalo ada masalah bagitahu lah, at least paham lah kami , ini tidak diam seribu bahasa. Apa citer ni bro ? Camni ker kawan? Duit lebur, barang tak dapat ...  batang hidung ko lagi lah, memang takde lah kan nak muncul depan kitorang. 

Errrr bila dikenangkan sakit pulak hati ni... kalo takat puluhan ringgit yang lebur takpe , ni beratus kot ! tapi benda dah jadi kan, nak buat acaner... cuma lepas ni kitorang kena lebih berhati-hati bila berurusan... walaupun dengan kenalan rapat sendiri ! Siapa pun si 'dia' tu, andai kata kamu terbaca post ni... takpe lah anggap jer itu rezeki kamu.. kitorang dah HALAL kan semuanya... in shaa Allah ;)) 

Cabaran 30 Hari : Day 6 │ Apa Yang Yatie Fizzy Makan Hari Ini??

Hai, Assalammualaikum!

Apa yang anda makan hari ni adalah tajuk cabaran untuk task aku yang seterusnya... ok lah kan, kacang putih jer tu.. Sepatutnya entry ni aku up kan untuk hari sabtu lepas lagi tapi atas sebab-sebab yang tak dapat aku elakkan maka terpaksa lah aku skip ... dan hari ni baru berkesempatan nak up hihi ... So... apa yang aku makan hari ya ?? Hhmmm......jeng... jeng... jeng ....


 
Tadaaaaaaa... ni lah dia menu / makanan untuk lunch aku today. Oren, Ribena dan curry puff ! Lunch aku jarang makan heavy food , kalo dah lapar tahap pelahap giler tu baru lah aku akan ambik , tu pun tengok keadaan juga kenkadang tu malas nak keluar.. so jawapnya puasa lah aku !!! huhu..... and for today, kalo ditanya apa menu , ini lah dia ... Oren , Ribena & Curry Puff ;p


 

SEKIAN. Muahhh sikit :))















CABARAN 30 HARI KELAB BLOGGER BEN ASHAARI:








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...