Tuesday, February 04, 2014

Rezeki!

Assalammualaikum.


Hai korangggg....haaa rini story aku pasal bonus...al-maklum jew laa kan, last week kan Chinese New Year...macam tak biase....kihkihkih.... hokayyy straight to the point...seyesli before this, hidup aku tak tenang taw....dupdap dupdap koo....nebes campo ngan xcited sebab taktaw ni, bila gamaknya aku nak dapat bonus ....haishhh!! jiwa kaco. makan tak lalu, mandi tak basah...hahaha....ini semua poyo....hahaha..propa jew lebih, nak bagi bos sian katanya...bahahaha...and nak dijadikan story mory aku rini....last week lagi 3 4 gitu arr, minggu last before CNY tu kot...lupe :p...mihihihi....yeayyy finally dapat ‘BONUS AWARD’ dari boss….hip hip horeyyyy, exceli dah lama dah tunggu, especially aku ngan dak sam! Almost every morning kalo aku ngan dia ajew kat opis, start lah kitorang dok gossip sal hal ni. meja dekat, sebelah jew pon. Sambil breakpes sambil gossip… mihihihi.... normal arr beb, aku keje makan gaji…dah macam-macam effort dan sumbangan aku dah bagi kat company…dari tak banyak project sampai berlambak-lambak, kadang tu tak terkejo nak buat…. biarpon tired, sometimes lunch pon tak, no prob beb.. aku tak kesah tak kira pon, to me as long as everything going smooth… enough! hak len tu belakang citer.... plus once a year jew kot, takkan laa tu pon nak kira sangat… give and take laa kan! That how we work like a team…Honestly, after all what I did…apa balasan yg diharapkan? Y.E.S 100% exactly…BONUSSS!!!!!! haaaaa.....hak tu yg aku nak....sapa yg tak suka dapat bonus oiiiii? I’m asking u? sapa? seeeee…Eh tipu arr kalo kata tak ndak.. jangan ndak membongkak. Tipu dosa taw! same arr, tak mintak banyak pon… paling vanggang tahap gaban pon sbulan gaji more than enough oledy…syukur Alhamdulillah! tapi kalo nak bagi lebih pon bulehh eh, pe salah eh ihiksss ^^, kalo rasa kecik tapak tangan aku ni, takpo aku sanggup eh beli tabung sebosa klcc tu haa bagi kek bos.....takdo hal laa boh...hahahaha... 



Boss ni pon, saje jew wat suspen, nak test lettew, saje nak bagi kitorang marah erkk? mana tak nyer bos sikit pon tak bagi hint…dapat kew idak kew? Geram lak aku nengoknya …kadang tu aku dok verangan layan emosi sensorang....hukhukhuk….”owhh maybe takde bonus kot, ye arr company dah banyak abeh kuar duit buat alarm laa, pintu laa, tinted cermin opis lagi dan some more baru-baru ni pasang plak cctv…so maybe bonus takde lor” huwaaaaaaaaaa ;’( sedeyyy wehhhh…sakit. sob. sob. sob. luar dalam terasa, perghh seyes sini hati panasssss! Sizzling!!!! Ouch!! baraan jew, lagi nampak tu boss punya muka, yg kekononnya innocence gitu.. nak ku tenyeh-tenyeh, lipat-lipat cam kain arghhh….sakit plak hati tittew taw, rasa nak ku hempeh jew meja…protess kata nyer....tapi tak sampai hati arr plak….uishh teruk sangat tu…takmo3 tak baek wat gitu…takpe laa redho, rezeki di mana-mana kalo betoi takde, make it simple…cari keje lain.. senang kan? In shaa allah berbekal kan experience yg ada, rasanya tak susah kot nak dapat keje lain…lagipon kat puchong ni dah berlambak legal firm yg baru bukak..Cuma nak or tak jew. “kata ku bab nak pujuk diri sendiri, kalo laa takde bonusss!” Tapi….! Boss aku ni mmg cerdik…dah lawyer kata koo...harus lah cerdik kan...urmm just like she can baca apa dalam otak aku, tah or maybe aku jew kot yg ter-over felling kew? hehehe... But I believe that yg dia mesti dah terpikir, what if NO bonus? agak-agak ada tak yang brenti... opkos laa not just me hokay! So as a boss, dia tahu laa kan what she should do. tupon kalo dia care sal staff and takot we all larik :D hak ter-utama yo aku laa tu kan...bkn kata kitorang forcing dia suruh bagi bonus…dok eh...mano ado...dok dok...bukang gitu bak kato zizang ploks ;p IS NOT TRUE...  This is what we called as a “BENEFIT AND AWARD”. Just a little appreciation for us. That it! Simple kan? ermmm :))




bilo tengok dalam account ada banyak 000000**** heeeeeeeeee…..tetiba lakk teringat kat lagu altimet ngan awi rafiel tu....bila aku kaya...ari2 ari rayaaaaa.....huhoooooo.....bila aku kayayayaya.....time dapat bonuss.....hihihi ;p lalalala...... ni lagi kesemangatan nak keje ni...yeahh!! caiyok..caiyokk... tapi!! eh eh jap! cam de something wasn't right somewhere jew ni…hurmmm….... takpo bagi aku siasat dulu, kang kat next entry aku story hokay…..daaaa!!!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...