Sunday, April 28, 2013

Oreo Cupcakes

Assalammualaikum, selamat pagi smua...

Korang sarapan ape harini? Tak kesah la ape pon yang kita makan yang penting rezeki yang disuapkan ke mulut dan perut kita tu hasil yang halal...

YF rase klo korang tengok tajuk utama pon dah tahu kan entry YF kali pasal ape..korang penah makan tak oreo cupcakes ni..sedap seyes mmg sdap, klo korang makan cupcakes ni kompom korang nak lagi..betul YF tak tipu ni sb dah banyak kali YF buat oreo cupcakes..

Cupcakes ni actually YF buat khas utk member2 tempat keje YF rase, diorg pon cakap sedap sangat (punyala bangge giler kembang jap YF time tu kan gituw...hahaha)..

YF ni bukan nye jenis yg minta2 dipuji tp klo ade yg nak puji gak tu YF mmg tak kesah pon hahaha...actually YF ni masih dan sedang blaja lg cara2 nak baking cake dan cupcakes ni. so jika ade la ape2 cacat cela pada gambar2 yang YF siarkan ni YF mohon maaf la yer (tu mmg kompom dah, x caye jap lg korang tgk la sendiri..huhuhu)..
YF tak boleh lama ni sb kt area perumahan YF ade sukaneka....okey la minta diri dlo, klo ade tersilap salah ke YF minta maaf yer, YF hanye manusia biase yg bisa melakukan kesalahan...huhu...pada korang yg mane ade bertandang ke blog YF, YF ucapkan jutaan terima kasih yer (ramai ke yg tgk blog YF ni..adoii mcm la glamer sgt kan gituw..pengsan)...haha...
   
ni la hasil yang tercipta tu, okey gambaran luar saje la yang dpt YF share kan dgn korang sb belah dlm nyer YF lupa nak snap hihi (maklumlah bila usia dh makin meningkat ni de je bende yg lupe..adoii)

YF tahu korang mesti gelak kan, giler tak lawak yang len smua seketol2 oreo, nape lak 2biji tu tetibe lak dpt 1/2 je, sian member2 YF sape yang dpt tu huhu...time ni YF kekurangan Oreo tu yang jadi camtu...dah byk dah YF beli oreo mase nak buat tu...dah kate nak bg org taste kan mesti nak kena ikhlaskan klo nak wat tu (YF mmg ikhlas okey mase buat cupcakes ni betul, dlo2 mak YF slalu ckp tak kesah ape2 pon yg kita buat mesti kene ikhlas baru la hasil nyer pon akan menampakkan kita punya keikhlasan tu gituw kan)...hehehe

ni gambaran secara dekat yg YF sempat ambik..walopon rupe nyer tak berapa nak prefect tp rase kesedapannya tu perghh...sedap hubby YF pon suke tau. ^__^


Ceritera Cintaku



Bismillahirrahmanirrahim...

Assalammualaikum dan selamat pagi, alhamdulillah syukur kehadratnya kerna kita masih lagi diberikan kesempatan untuk merasai kenikmatan yang diberikan OlehNya...
First of all, YF nak ucapakn terima kasih pada korang2 sudi melawat mahopon yang sudi nak be my friend..Rasenyer elok la klo YF perkenalkan dulu serba skit pasal diri YF ni kan. Nama YF yang sebeno2 nyer Hayati Karim, sudah berkahwin dan mempunyai anak seramai 2 org je haha (suspen je kan, mesti korang igatkan ramai cam team army tu kan...hihi)..YF stay kat BK6..Ha mesti korang dok fikir kan nape blakang tu guna "Fizzy"...actually tu nama hubby YF, panggilan tu dah lama diorg dok panggil since time school2 lagi tau..YF kenai hubby ni mase time school lagi, hujung taun 2002 klo x silap la kan..tu yg dok lekat spai skang...maklumlah maso kt school tu kami ni glomor sgt kalah retis tau...haha (yg nak muntah tu g dlo pastu meh smbg bace lak tau...ahaks3)...
YF ni besa2 je, seorg wifey, mama and friend yg sporting, sukekan cuba bende2 yg bru...suke cari kawan tp bkn lwn okey...xmo xmo. tak de la byk songeh In Shaa Allah..YF juga suka travel ke tempat2 yg menarik, sukekan dunia masakkan, baking dan punyai cita2 nak bukak bakery sendiri (tiap2 hari mohon dimakbulkan, ameen)...

Disamping tu YF juga ade buat bisness kecilan dirumah, YF buat homemade chocolates& cupcakes...bisness ni beroperasi sepenuhnya dirumah YF di Bandar Kinrara 6, Puchong Selangor...selain dari order2 dari customer YF jugak ade pasarkan  produk2 YF ni kat stesen2 minyak yang terpilih..buat mase ni kebanyakkan stesen yg YF anta adalah area Bandar Kinrara, Puncak Jalil, dan USJ subang jaya..

YF masih lg bekerja di Syarikat guaman di Puchong Selangor sebagai Conveyancing Clerk...dah hampir setaun YF keje kt sini, alhamdulillah colleague2 YF pon smua nyer sporting, very friendship, we work like family and they all very kind person (ceh tetibe lak speaking ompotih ... puiih haha, tak tahu omputih aku abeh tungang langang...huhu)....

Rase nyer sajela serba skit mengenai diri YF yg boleh YF sharekan, xde ape pon yg best psl YF ni..jika ade terlebih atau terkurang harap2 la yer korang maafkan...YF create blog ni just sekadar coretan kehidupan family YF je xde kene mengena dgn sesape pon..yang buruk itu datang dari YF dan yang baik tu datang dari Allah s.w.t...

akhir kate dari YF, smuga kita bisa menjadi yg lebih baik..In Shaa Allah 

Jom layan beberapa gambar2 YF dan family kat bawah ni ^____^

Okey ni dia family YF berempat je pon...gambar ni actually dah lama klo x silap YF kan taun lepas kot time ni YF ngan family g jalan2 kat putrajaya...ala yg ade pameran Florist itu..jgn heran anak YF tu mmg cam tu, tgk muka die cam nak telan org je kan (seb bek la ritu xde yg die telan hahaha)


Nilah YF, kiut tak haha (perah santan je lebih kan hihi)..ya ampun gaye tak hengat, kalah retis ko...ahak2
 


ni la dia cinta <3 YF, jgn tertipu tau, ni gambar lama time ni hubby YF kering lg tp skang dah berganda beso nyer..time ni hubby YF kecik je comel kiut miut je tp skang lg berdouble2 kiut muit nyer, tambah2 lak kt perot nyer...hihi (sorry yang...hehe)


Nama dak ni Nur Adriana Balqis, panggilan manje kakak or Balqis..sopan je kan, duduk pon tertib je kan, sejuk mata mama memandang yer hurm ^__^






Hi name die Muhammad Fakhrusy Syakirin, panggilan manje adik nak lebih glamer Fahrin..bkn fahrin ahmad pelakon itu tau, ni fahrin fizzy,..kiut tak kiut tak, ala die wat muka tomei tomei tu, :-)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...