Thursday, March 06, 2014

Mencegah lebih baik dari mengubati



Assalammualaikum.

Story tadi malam ;-)



Optiberry cetusan gabungan 6 berries yg terbaik.

Ada sorang makcik ni dah tua sangat, dalam lingkungan 50an kot, dia ada pengidap KANSER RAHIM. Size tumor dalam perutnya sebesar bola golf dan perlu di operate kalo nak buang tumor tu. kita pon sendiri sedia maklum lah kan berapa kos yg perlu dikuarkan kalo nak buat operation kan? mahal. Kalo dalam tangan tak ada 30-40K, hurm tak yah ler. Macam makcik ni jugak, mgkn kerana dek tak cukup duit nak buat operation dia biarkan aje. Sakit dalam sakit poket semua pon jadi masalah. Mmg nak tido malam susah sgt, pusing kiri sakit, kanan sakit, nak terlentang pon sakittt tapi, terpaksa tahan. Agak lama jugak lah sakitnya tu.  satu hari makcik ni berjumpa dengan sorg member yg mmg “Partner Optiberry” (sorry tak ingat nama) dan member tadi sarankan makcik ni makan optiberry kerana kandungan dalam optiberry terdapat ANTHOCYNIN (sapa2 yg dokto tahu lah apa benda ni) yg tinggi. Dan syukur Alhamdulillah berkat usaha dan doa pada Allah, hari ni masalah dan penyakit makcik tadi dah pon jadi sejarah masa lalu. Kini Alhamdulillah makcik dah kembali sihat dan ceria macam biasa ;)) 

Dengar dan baca tak sama. Baca belom tentu lagi kesahihan cerita nya tapi bila dengar sendiri dari mulut org yg berpengalaman lain rasanya. Banyak bezanya, dan testimoni ni aku dengar malam tadi kat HQ Kenshido, di Damansara. Aku tak baca kat mana2 paper tapi aku dengar dan tengok makcik ni DEPAN MATA aku sendiri. Mmg penyakit Allah yg bagi TAPI Allah juga suruh kita ikhtiar dan berusaha cari penawar kan. tujuan aku pegi sana semalam pon sebab aku nak dengar dan tgk sendiri testimoni org yg penah makan dan kisah sebaliknya, because why, bagi family, member yg rapat, dorg tahu apa masalah yg aku hadapi. Biasa lah kita manusia ni bila dah kena baru nak beringat, tak kena lagi mmg la tak minat nak tahu. Macam tu jugak aku. Alhamdulillah dah hampir seminggu aku makan, in shaa Allah dengan izinNya, masalah tu dah takda. Mudah-mudahan AMIN.

Aku cakap ni bukan kata aku nak bagi korg percaya apa aku cakap, NO, korg nak percaya or tak, it up to you, aku tak boleh nak paksa korg percaya TAPI mmg kenyataan pon. Tak kan hal sakit ni nak buat main. Dan bukan jugak sebab aku ni Ahli Kenshido ke hapa ke, tapi bila benda baik berita baik, tambah plak aku sendiri pon penah alami dan rasai sendiri, why not aku share kan dorg korg kan. salah ke? Bila aku dah cuba dan rasai sendiri kebaikkannya, dan rasa plak yg opti ni boleh membantu org yg ada masalah tentang kesihatan, tak molek ke?    




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...