Wednesday, May 08, 2013

Aiskrim Zaman Dahulu Kala


Assalamualaikum, slamat petang....cuaca panas cenggini kan best klo dapat basahkan tekak ni dengan air sejuk or aiskrim...dapatla sikit legakan tekak yang tengah haus ni kan...Hokayy untuk N3 this time yf nak share pasal aiskrim ni...sape yang penah makan aiskrim ni...zaman mak2 kita dulu aiskrim ni memang popular, ade yang panggil aiskrim sabun la, aiskrim buku la, aiskrim potong la..tak kesahla ape name skali pun yang korang panggil yang yf tahu aiskrim ni memang sedap..aiskrim ni yf dapat kat pasar malam puncak jalil, setiap hari jumaat brother tu mesti ade berniaga...memang ramai yang beli aiskrim ni sebab kat pasarraya2 rase yf tak ade dijual (tak penah plak nampak tapi tak tahu la kan klo ade jual).....biase bila zaman dah berubah so kita kene la buat perubahan skit kan, klo dulu aiskrim ni yang ade perisa bandung, durian, jagung, dan susu je tp sekarang ni dah advance. Perisa dulu2 tu orang dah jemu nak makan, sekarang ni orang nak perisa Blueberry, Strawberry, Keladi, Mocha, Chocolates, Pandan dan banyak lagi la....tapi yang best tu kan bukan anak2 saje yang beli & makan, mak bapak pun same gak berebut ngan anak2 hahaha...tak sabar nya nak tunggu hari jumaat nak pegi borong lagi aiskrim ni wat stock utk seminggu hihihi ^__^

Wassalam...


Tempahan Marshmallow - Bride & Groom


N3 kali ni yf nak share pasal Marshmallow celup dengan cokelat. Marshmallow ni adalah sejenis kudapan atau snek yang memang digemari bukan saje anak2 tapi dewasa jua...actually klo makan camtu pun sedap tp klo nak lg sedap celupkan ia dgn cokelat. Rasenyer memang melotop gitukan..(kedebang kedebong bunyi nyer hahaha)

Klo N3 yang lepas yf share pasal “Homemade Chocolates” ataupon Cokelat buatan tangan yang Pakcik yf order tp kali ni yf nak share plak Marshmallow celup cokelat yang beliau order juga untuk dijadikan “door gift” semase majlis kahwin anak bongsu beliau pada February 2013 yang lalu (banyak tul kan duit org felda ni kan, bertuah anak2 felda ^__^)…

Okey mase beliau bagitahu yf yang Marshmallow ni nak dijadikan buah tangan pada tetamu yang datang, design yang terus bertandang kat pale otak yf adalah “Bride & Groom” iaitu “Pengantin”…yf memang suka sgt ngan design ni sebab ia nampak cute comel lote gituw hihi..hurm pada yang tak penah tengok design ni mesti tertanya2 camne lah gamak nyer rupe Marshmallow pengantin ni… 



Ni la rupe nyer kiut miut gituw kan…hihi


“Groom” tu nampak ensem macho lagi kan siap pakai sut tau...hihi


Ni yang “Bride”, selalunya org wat white color tp yf olahkan skit jadi color pink ngan white bru la nampak cantik skit..ngeh3…meletop tak hahaha 

Pada Pakuda terima kasih bebanyak yer sebab sudi nak meng'order marshmallow ni ngan kami. In Shaa Allah lain mase orderlah lagi yer hihihi..^^,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...