Thursday, January 09, 2014

Homework pertama :))


Assalamualaikum, selamat petang :D



Homework pertama lepas 3hari start kelas...syukur alhamdulillah biarpon tulisannya *CAKAR AYAM* tapi 3star hokay ! nko hado ? jadi lah nak oiii dari dapat bulan lagi parah nak oiii..paling-2 pon ado lah jugak rupa hurop eh ! reti lah jugak dia ikut dari taktaw buat langsung kan ? takpo mama ngan ayah paham....adik masih baru dan dah coba buat yang terbaik. yang penting adik ingin belaja dan boleh terima pembelajaran dah cukup mama ngan ayah bangga dengan adik. In shaa allah :)))   


Tuesday, January 07, 2014

Ensemboy itu anak aku

rupa2nya pagi tadi sebelum atuknya hantar gi sekolah diorang sempat lagi pose kejap....amboiiii kemain lagi bebudak ni...haishh anak2 makin hari makin bijak.....advance betoi budak2 alaf baru ni :))

banyaknya!

Assalammualaikum.

pagi semalam aku ngan hubby gi tadika si kecik ni....biasala 1day mula kan tak belaja lagi....kira cam gi orentasi untuk mak bapak camtu la....kejap jew dalam koi 10 lebih dah balik dah.......tapi nak yang buat aku shock kejap.....makkk aiiiii banyaknya buku....ni baru 5thn buku dah banyak ni.....aduhh maunya bengkok melengkung jadi sodipp kata koo anak teruna aku tu kang....mak datukkk dah la tebal2 koo bukunya....siap dengan buku teks lagi hokay.....teringat plak aku zaman aku tadika dulu2, takde pon banyak camni.....dapat pon buku tulis jew takde dowh buku teks bagai ni...rasanya dulu masa aku hantar si kakak kat sini pon tak banyak gini....ada jugak aku bertanya kat cikgu2 kat sana diorang kata buku ni tak yah buat balik...tinggal jew kat tadika cuma kalo ada homework kena la buat balik.....alhamdulillah lega aku. giler koo nak suruh anak aku yang kuruih melidi tu bawa beg dengan penuh buku berat2 ni...memang la nak suruh belaja bagi pandai tapi takkan la sampai camtu.....buku lagi berat dari tuan acaner ? tapi aku memang tabik dan happy hantar anak2 kat sini....tadika ni memang bagus....bebudak yang belaja kat sini pon semuanya pandai2 termasukla aku sulung aku ....syukur alhamdulillah bila dah masuk sekolah dah boleh membaca dengan lancar....harap2 si adiknya pon sama cam kakak. aminn ;-)))

baru lagi...

Assalamualaikum.

alahaii anak manja oiiii....nak kejutkan bukan main payah lagi....bila kejutkan apa katanya "kejap la sabar la nak tido ni".....pandai betoi dia menjawab....hurmm dia tak biasa lagi ni....baru 2ari masuk tadika lama2 besok biasala tu.....in shaa allah

Monday, January 06, 2014

dah sekolah dah dia!

assalammualaikum....

alhamdulillah syukur...dah besa rupanya anak teruna tunggal aku sorang ni....dah sekolah dah dia...mula2 td memang liat bebeno ayahnya nak kejutkan dia....pagi2 lg dah mengamuk tak nak mandi....takmo sekolah...aduhh kesian naik feningg ayahnya nak layan....tapi alhamdulillah sesampai ajew kat sekolah kemain happy dia...lagi2 dia taw yg bff dia pon sekolah kat situ jugak.....haaa koo jgn ingat budak2 takdo bff hokay.....kelasss anak aku taw hahaha...kecik2 dah ado bff, ko hado?? hehehe...

Friday, January 03, 2014

What is your intention for 2014?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Salam sejahtera ;)) 


Hai. so acaner dengan tahun baru korang? bila tahun dah baru azam pon mesti baru betoi tak? if you ask me, what is your intention for 2014? my answer is AKU NAK KURUIHH hahaha ;p nak kuruih kuruih kuruih sampai lah aku dapat balik size and shape zaman keremajaanku dulu huhu... in shaa allah .... target aku sebelum birthday aku bulan 5 ni at least aku boleh turun 5 - 10kg...WOW!! kalo lah ianya betoi3 happen OMG!! kesangat keterujaan aku..kompom hubby pon makin lovinggg kat aku...silap3 tak nak berenggang kata koo hehehe...in shaa allah aminn tolong pray for me also hokay :))
ni gambar tahun 2009. time ni aku kuruih lg ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...