Thursday, April 24, 2014

Tempat Menimba Ilmu ESEMPI 2003 | Kenangan Mengamit Jiwa

♥♥♥ BONAFIDE ACADEMY - HIGHWAY TO SUCCEED ♥♥♥ 

Assalammualaikum! Hai fellas ^_^ 

Sekolah Menengah Puchong Batu 14 ataupun lebih glamour digelar ESEMPI adalah tempat dimana aku menuntut ilmu satu masa dahulu. Sedar tak sedar, 11 tahun sudah berlalu, berjuta coretan kenangan TERINDAH telah aku lalui. Segala suka dan duka, pahit manis bersama-sama dengan sahabat handai dan para pendidik kat sini, tak bisa aku lupakan mahupun cuba dipadamkan dalam ingatan. Kenangan yang tercipta di sini sangat tak ternilai harganya, andai bisa aku putarkan balik masa, semestinya aku pilih untuk lalui semula pengalaman itu.     

Haa ni lencana sekolah. gambo aku mintak pinjam kat Mr&Mrs. Google jer kihkihkih.....

  Sejak sekian lama selepas aku abis belajar kat sini, aku tak penah jejakkan kaki ataupun datang balik. Bukan tak suka tapi biasa lah, dah nama pun student kan pikiran tak matang. dedulu masa tengah sekolah, sibuk duk verangan jadi besar, ala-2 nak kan life macam orang dah bekerja lah kononnya. Tapi bila dah lalui dan rasai sendiri betapa *SERONOKNYA* alam tuh, baru lah sedar yang life ni tak lah semudah yang disangkakan. Huhuuuu… sob....sob....sob….

ingat nak nari, malu plak. dedulu takdo plak malunya HOHOHO peace ! < tang kaki tuh penting silang milang bagai, kalo takdo org time tuh kompom dah zapin dah....lalalalala >
 Nak dijadikan cerita aku hari nih….hihihi…senin ritu aku ada pegi sekolah, ditemani kak liza (kekasih gelapku HAHA :p) tujuan kami ke sana adalah atas urusan rasmi ! Eecewah. Urusan seri paduka baginda ke kan ? lebih kurang gittuw lah tapi walau appa pun tujuannya, adalah demi untuk memperkasakan generasi akan datang supaya LEBIH BIJAK dan MAMPU berdiri sama tinggi dengan Negara Luar, itulah hasrat dan motip kami ke sana. Syukur nampaknya hasrat kami disambut baik !
Area Pusat Sumber & Bilik Guru A ! pssssttt nak bagithu ni dedulu kan, sini lah port paaaaling aku nyampah. tak boleh bising kang kena marah....huwaaaaaaaaaaaaaa ... pssssssttttttt ;'(

Usai segala urusan, tetiba aku terasa nak melawat, jejalan tengok kawasan sekitar sekolah. Ternyata dah banyak perbezaan, transformasi yg terjadi, kalo dedulu student dari form 1 sampai 5 jer, skarang ni sampai from 6 pun hado. Memang berbeza sungguh lah dengan dulu. Abih satu sekolah tuh aku jelajah, lantak situ, sampai terserempak lah dengan cikgu-2 yang penah mengajar aku dulu, seronok sangattt :-) rasa macam nak masuk sekolah lagiiii jer HEHE tapi umur plak makin “MUDA” kan ! koh3 :p 
Port paaaling best and cun skali tuk posinggg ! Pose ! Pose ! and Pose ! lagi (*____*)
Area nih sentiasa terjaga kebersihannya, dulu kini dan selamanya ! Giler tak jaga, depan nih bilik displin sebelah tuh bilik kaunseling... hado bran kerr ? errrrr.....


kelass terakhir aku, 5c. bebetol kat depan tangga tuh... hang nampak dok budak laki tuh, ntah appa benda di beleknya ? haaa tuh lah kelasss aku dulu :-) hurmmm................ miss u 5c T_T

hak ni plak lorong nak gi kelass aku jgak tapi masa tingkatan 3c. aku mmg suka betol dok kelasss c ni dari form 3 pai lah abeh form 5. "C" always kekal in my heart :-)
tadi dah tengok kan "WAJAH BARU" esempi....skang nih meh aku throwback esempi yg lama heeeeee.... time nih ntah tak ingat lah bila tapi yg pasti dorang ni semua sekelasss ngan aku...and dorang mmg sempoi sesangat-sangattt .... hurmmm tengok nih kan tetiba terasa rindu plak.. bila terasa rindu lalalala..........
suka bebeno kan bergambo hujung sudut ! tempat feberet nih jangan memaiin hehehe ;p

Appo tah yg kelakar gaknya time tuh, lupa dah tapi yang tak tahu dan sila lah amik tahu, yang kami nih memang kaki gila bergambo muahahahaha.....hihihi
sesi bergambo ngan cikgu kelasss plak. Pn. Zarina Othman, cikgu kelass hak paaaling sempoi, best cikgu nih. lembut jer orangnya tapi kalo dah naek hangin, kuntilanak pun larik takut kena terkamm kihkihkih........
nih lah barisan muka-2 budak kelas 5c. biasa, kan tiap-2 tahun kan selalu kena amik gambo tuk majalah sekolah. haaa nih lah gambonya, bab tuh duduk pun kena tertib, sopan jer. Eh eh baru perasan, teruknyaaa... arghhhh hohohoooo.....
hurmm dah lama tak nyanyi lagu nih T.T .... muzikk pleaseeee......... tak ingat lirik, jangan risau dah hado kat atas tuh, nyanyi lah sampai lebam pun tak kesah.....hahaha....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...