Thursday, May 09, 2013

Fruit Tart order dari Kak Baini

Fruit Tart order dari Kak Baini


Salam petang....

Hari ni terasa rajin la plak nak berblog2 ni. kebiasaannya bukanla malas tapi mase nak diluangkan tu agak terhad sangat...iyalah kat ofis sibuk dengan kerja2, mana nak melayan Client lagi...bila balik rumah kang sibuk dengan family plak....nak masak untuk hubby lagi, nak melayan kerenah si kecik tu meragam lagi.....buat tu buat ni sedar2 je dah malam, klo tido lambat kang esok nak kerja takot terlajak tido plak kan....klo dah sibuk je memanjang ntah bile mase la nak berblog ni...adoii


Dah alang2 ade waktu terluangkan ni, memang diisikan sebaik mungkin peluang tu..tambahkan plak boss dah balik so memang tersangat ade chance la nak berblog sampai pengsan sementara menunggu jam balik hahahaha....tak kesah la ape orang nak kate pun ade yf kesah, janji semua kerja2 yang urgent dah yf laksanakan sebaik mungkin sebelum menyibukkan diri ni berblog2 bagai tau.....

seperti yang tersedia maklum, rasenya klo tengok gambar tu pun dah boleh agakkan ape isi kandungan kali ni...
Fruit Tart?? 
yes fruit tart!!!
Sape kat sini pernah makan fruit tart?? ape rasenya???


Mungkin pada sape yang pernah makan diorang akan tahulah akan rase fruit tart tapi bagi yang tak pernah makan tentu akan tertanya2 ape rase bende ni??? sedap ke??...camne nak dapatkan bende ni?? kat mane ade jual??

Okey fruit tart ni sebenarnya adalah sejenis dessert yang bahan asas membuatnya adalah tepung, gula aising dan telur saja.....dengar macam senang je kan, just tepung, gula & telur..that all but utk membuat shell tart ni memang agak cerewet skit la..sebab jika adunan korang terlalu lembut ataupun keras maka shell tart tu akan rosak....jangan risau jangan sedih klo korang tak boleh nak buat sendiri shell tart tu sebab shell tart "ready made" ade dijual dikedai2 kek ataupun kedai2 menjual bahan2 baking.....(yf pun kekadang malas just beli je kat kedai hihihi).....


Okey shell tart dah ade tapi filling??? camne nak buat??? resipi??? utk filling fruit tart ni terpulanglah pada korang nak letak ape kan...cokelat pun boleh,..kastard pun boleh...(tp yg best klo filling kastard)...filling kastard ni same jugak korang boleh dapatkan dikedai2 kek...dan utk hiasan buah plak korang boleh pilih wat ever buah yang korang suke..nak lg cantik gunakan buah2 yang craving color gituw....



selamat mencuba ... Wassalam ^__^



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...