Wednesday, May 08, 2013

Aiskrim Zaman Dahulu Kala


Assalamualaikum, slamat petang....cuaca panas cenggini kan best klo dapat basahkan tekak ni dengan air sejuk or aiskrim...dapatla sikit legakan tekak yang tengah haus ni kan...Hokayy untuk N3 this time yf nak share pasal aiskrim ni...sape yang penah makan aiskrim ni...zaman mak2 kita dulu aiskrim ni memang popular, ade yang panggil aiskrim sabun la, aiskrim buku la, aiskrim potong la..tak kesahla ape name skali pun yang korang panggil yang yf tahu aiskrim ni memang sedap..aiskrim ni yf dapat kat pasar malam puncak jalil, setiap hari jumaat brother tu mesti ade berniaga...memang ramai yang beli aiskrim ni sebab kat pasarraya2 rase yf tak ade dijual (tak penah plak nampak tapi tak tahu la kan klo ade jual).....biase bila zaman dah berubah so kita kene la buat perubahan skit kan, klo dulu aiskrim ni yang ade perisa bandung, durian, jagung, dan susu je tp sekarang ni dah advance. Perisa dulu2 tu orang dah jemu nak makan, sekarang ni orang nak perisa Blueberry, Strawberry, Keladi, Mocha, Chocolates, Pandan dan banyak lagi la....tapi yang best tu kan bukan anak2 saje yang beli & makan, mak bapak pun same gak berebut ngan anak2 hahaha...tak sabar nya nak tunggu hari jumaat nak pegi borong lagi aiskrim ni wat stock utk seminggu hihihi ^__^

Wassalam...


2 comments:

Nory Zoulkefle said...

sedappp ni ...murah plak tu..hehe

Yatie Fizzy said...

nyum nyum sedap kan...tak sabar ni nak tunggu this coming Friday sb nak borong lg :-P hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...