Friday, July 31, 2015

NYNATHECATS PULANGKAN HAK KAMI, PULANGKAN DUIT KAMI!!!!!

Assalammualaikum ^_^

Seperti menunggu bulan jatuh ke riba, hari dah berganti minggu duk menanti, bila kah agak nya semua ni akan berakhir? Dah berkali-kali soalan sama diajukan tapi tak berwajab. Hanya Tuhan saje tahu apa rasanya. Ya Allah jika nilah dugaanmu, berikanlah kesabaran dalam diri ni untuk bertahan, bertahan demi menuntut hak.

Zaman ni orang sanggup buat apa saja untuk dapatkan duit ! Kelentong, kencing, tipu kanan tipu kiri, pusing sana pusing sini hanya untuk mencapai matlamat dan kepuasan diri. Nasib dan perasaan orang yang ditipu langsung tak fikir, asal kan poket dia penuh, yang lain belakang kira.

SITI RAUDHAH NUBLI ataupun lebih glamour disapa NYNATHECATS @ NYNA ! Jika di lihat pada luaran, orang nya nampak baik, sopan dan amanah tapi HAKIKAT nya dialah PENIPU BESAR!!! Muka nampak baik tapi hati busuk, hitam! 

Tiada niat untuk memburukkan dan menjatuhkan keperibadian si “kucing bergigi besi” nih, tapi perangai, tingkah laku dan perbuatan nya buat kan I sakit hati dan geram yang teramat!!! Seriously not only I, ramai yang bengang dan makan hati berulam jantung dengan dak pompuan ni !!  

Punca tercetusya kemarahan kami, bila dia pecah amanah dan sanggup menipu hampir 50 vendor di KLRAYAFEST2015 yang diadakan di PWTC pada 11 July – 13 July 2015 (minggu terakhir ramadhan, yang dianjurkan oleh MOOD REPUBLIK), dan I salah seorang dari mangsa dia. Dahlah memacam janji manis yang di tabur tak ditunai kan, duit sales pun kena kebas!! Bila di panggil penipu, spam wassap up story kat instagram (gengtipahtertipubytcd) tau pulak marah, pandai pulak reply wassap kat group! Siap di sumpah nya kami 7 keturunan hidup susah, tak cukup dengan tu di katanya pulak wafaa (salah seorang vendor juga) tabur fitnah pasal dia. Kami tak dengar hasutan wafaa or sesapa pun tapi cara dan perbuatan u pun dah melambangkan siapa diri u yang sebenar!! Penipu besar, buat malu bangsa melayu jerr.. U ARE SUCH BEING IRRESPONSIBILITY PERSON!!!   

Mohon di banned terus dia dari menyertai mana-mana event selepas nih! Kesian ramai yang dah menjadi mangsa dia ! Mohon MR ambil tindakkan blacklist kan TCD and NYNATHECATS

Pesanan ikhlas I khas for nyna, kalo u nampak and baca entri I ni, I mintak tolong sesangat sangat sangatttttttttttttttt, tolong pulangkan semula apa yang sepatut nya menjadi hak kami! Well as u said “sales bukan nya kencang mana pun” dan I rasa tak ada masalah kot untuk u bagi payment sales yang tak berapa nak kencang tu kan? Ingat bukan duit kami saja, duit anak-anak yatim tu juga u harus dan mesti pulangkan semula. Jangan buat aniaya pada anak yatim, besar dosanya tau. Besar harapan yang mereka harapkan pada u tapi apa yang mereka dapat melainkan kerugian!! 

Fast action fast result nyna, jangan kata I tak pernah berlembut dengan u. Enough is enough, hentikanlah perangai suka nipu sana sini.. jangan sampai one day u terkena akibat perbuatan sendiri.. moga u insaf dan cecepat lah tertaubat, kesian kat anak-anak yatim yang u aniaya tu.. PULANGKAN HAK MEREKA, PULANGKAN HAK KAMI SEMUA!! One more chance I bagi, sebelum I EXPOSES KAN MUKA U PADA PUBLIC! 

Antara yang menjadi mangsa si penipuan nyna.. sumber I dapat dari sharing group whatsapp ! Semasa event berlangsung baru sedar yang we all semua dah terpedaya dan tertipu dengannya. Booth yang dijanjikan akan di setup meletoopp pom pom tu rupa-rupanya dusta semata !!

Booth ke stor nih?? Kalo I pun tengok tak lalu nak singgah, nikan pulak visitor yang tengok !! Hallooooo almost 500k crowd yang datang takkan 1 cookies pun tak jalan ! mengarut kan ! tapi tulah jadinya....

4 comments:

Siti Badariah Baharin said...

teruknya perangai minat tu..sanggup buat orang macam tu...memang tak patut..

Khalid Kyle said...

Penipuan online makin menjadi2 plak mutakhir ini huhu

Yatie Fizzy said...

@Siti Badariah Baharin ya.... sedih bila sesama bangsa sendiri buat gini. sampai sekarang duit kami masih di tangan dia !!! Duit anak-anak yatim pun sama juga, kesian sangat dkat budak2 tu..

Yatie Fizzy said...

@Khalid Kyle tak sangka dalam event yang berprestij macam MR tu pun ada juga yang menipu ! Harapnya selepas ni pihak MR akan lebih berhati2 dalam memilih vendor yang akan menjayakan event mereka. Kesian kalo dapat vendor yang penipu macam THE COOKIES DEPARTMENT @ NYNATHECATS nieh !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...