Friday, June 21, 2013

SAPA AKU NEY ?

 
 
 
Rasanya mungkin ada yang tahu tapi aku juga tak nafikan dan heran pun kalo ada yang tak tahu pasal aku ney. Sape sebenarnya aku? Guru kah? Lawyer kah? Tuanhakim kah? Artis kah? kah..kah..kah..!
 
 
 
 
Aku ney bukan sapa2 pun, just normal human yang punyai 1001 kelemahan dan kelebihan. kini sedang berjinak2 dengan dunia blog mencabar diri menjadi seorang blogger. bukan nama yang masyhur dan gah yang aku impikan tapi cukuplah sekadar jika ada yang mengenali aku kerna aku tahu bukan mudah menjadi seorang blogger. kata orang jika ilmu tak cukup didada jangan lautan nak kau duga. eh!! betul ke?? ~~~
 
 
 
 
Segala penceritaan yang dikarang/ditulis jangan sampai menjadi fitnah. jangan sampai dikenali sebagai seorang blogger yang cetak ilmu pengetahuan yang hanya tahu mengarang tapi isi kandungannya nothing. Jangan sampai jatuhkan maruah ataupun mengaibkan orang lain. Ingat janji Allah, kalo buka aib orang, aib sendiri akan terdedah. what you gives you will get back! soon or later!
 
 
 
 
Hanya itu menjadi kunci panduan moto hidup aku dalam dunia blogging ney. Ibarat kata pepatah "Buat baik biarlah berpada tapi buat jahat janganlah biarpun sekali". ~~
 
 
Sejujurnya tak pernah terlintas pun dalam kotak pemikiran aku ney yang suatu hari nanti aku akan punyai blog sendiri tapi itu lah kan, Allah itu maha mengetahui segalanya. Dia merancang dan aku sebagai hambanya hanya menuruti saja. =)
 
 
 
 
Syukur alhamdulillah ku padaMu Ya Allah. Meskipun kewujudan aku masih belum dikenal pasti tapi aku tetap bahagia. Sekalipun aku hanya aku dan bukan sesapa tapi aku tetap aku yang bisa berdiri sendiri kerna aku yakin aku mampu menjadi sebahagian diantaranya biarpun hakikatnya aku sedar yang aku hanya bisa menjadi seperti pungguk yang inginkan rembulan. =_=
 
 
 


►►► ♥♥♥♥♥♥♥♥ ◄◄◄

Salam Sayang 

 Yatie Fizzy 

 
 
►►► ♥♥♥♥♥♥♥♥ ◄◄◄



 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...