Wednesday, July 03, 2013

MANGO CHEESECAKE: PESTAIM BUAT ALHAMDULILLAH....

 
 
 
Rabu lepas 27 June 2013, birthday puteri sulung ku yang ke-8, alhamdulillah dah makin besar rupanya anak dara aku sorang ney ihiks...tapi memandangkan tarikh birthday dia jatuh pada weekday..hurm terpaksa lah aku postpone kan kek birthday nye pada hari sabtu ritu...sian lak anak aku kan 3hari menunggu nak potong kek huhu....bukan aku tak boleh beli tapi rasanya kalo buat sendiri untuk anak lagi afdal kot hehe....walaupun aku bukan lah pakar sangat dalam baking membaking ney tapi kata orang tu kalo ada minat in shaa allah lama2 nanti pandai lah tu!..memula tu memang pening jugak lah nak fikir kek apa lah yang aku nak buat ney...sambil otak berfikir sambil tangan belek2 resipi2 yang bertimbun macam gunung Everest kat rumah aku tu hah sambil tu jugak lah mulut aku membebel pot pet pot pet tanpa henti haha...belek punya belek, godek punya godek last2 bijik mata aku tergoda dengan 1 kek ney, clupp!! waaaaaa sedapnya, yummy yummy tergoda koo..abeh mozek kat rumah aku banjir haha.... ^_^



Mango Cheesecake Cake



honestly speaking before this memang tak penah aku try buat mango cheesecake ney...seriously this is pestaim aku buat dan alhamdulillah hasilnya menjadi kot sebab hubby aku cakap sedap taste nya cam masam2 manis gituw hehe...FYI, hubby aku kat rumah tu as a tukang rasa masakan aku so jangan diherankan kalo hubby aku ney memang suka makan bende2 cenggini...tu bertambah montel jew tu haha....






 
actually resipi ney aku ambik kat BLOG CHE GEBU yang melatop tu...tapi aku tak lah follow bulat2 resipi che mat tu..kali ney aku derhaka sikit..aku olahkan mengikut selera aku sendiri...walaupun aku derhaka pada resipi che mat tu tapi takde lah sampai kek aku tu masuk tong kan...time ney jew pun kalo koo nak test power kan..eh eh bukan power rangers tu yer...hah!! don misunderstanding lak yer hihi.. actually memang dah lama ambik resipi ney dari che mat tu tapi tak terbuat2 pun...biasalah aku ney nak tunggu mood kerajinan aku datang dulu baru nak buat kalo tak hummmm memang tak lah kan....kata orang banyak keje kalo nak buat kek ney...kata orang tapi kata aku kalo betul pasni dah tak yah buat lagi haha..tapi lepas merasai sendiri pengalaman "beramas mesra" dengan kek ney baru lah aku tahu..humm takde lah payah mane pun...part mana gamaknya yang depa kata payah tu kan??...hurmm
 
 
 
 
 
 
oh lupa lak aku hari yang sama jugak ada ade belajar buat cream puff with filling custard...time pun pestaim gak aku buat..tapi agak2 kalo tengok ade ark rupa pestaim buat hehehe...






 
salam sayang seikhlas darihati
 
Yatie Fizzy 
 
 
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...