Wednesday, August 21, 2013

Penangan Sambal Ikan Power !



gambar tak clear sangat, guna phone je kot huhu



Assalammualaikum selamat pagi semua =) kebiasaannya setiap entry masakan yang ade kat blog ni semuanya hasil air tangan aku sendiri tapi hari ni lain sikit. Hari ni aku bukan nak share resipi masakan tapi aku nak share masakan dari hasil air tangan hubby aku ler. Seingat aku sepanjang aku kenal sampai laa dah kawin dah ada anak 2 org dah ni, hubby aku memang tak reti bab masak memasak ni. Bohong laa kan kalo aku kate hubby aku tak reti langsung tu kan! Kalo setakat nak jerang air atas dapur ke..masak meggie ke reti ler dia tapi cuba koo suruh dia masak alaa tak payah yang susah…suruh dia masak sambal bilis ke sambal ikan ke..hurmm jawabnya tahun depan pun tak siap-siap lagi kot…jenuh dah aku ajar dia masak tapi hurmm~~ tapi kalo bab lain tak payah koo suruh automatic dia buat sendiri tapi kalo masak yang koo suruh memang tak laa kann…! Syukur Alhamdulillah sekarang ni hubby aku dah pandai dah…nak dijadikan story aku hari ni…petang semalam dalam pukul 3 lebih dia wechat aku gambar…mula-mula tu aku biarkan aje malas nak layan tapi lelama tu aku bukak jugak laa nak tengok gambar ape gamaknya hubby aku hantar kat aku kan..OMG! glurp!! Meleleh plak air liur aku tengok sambal ikan tu kan.. walaupun dalam hati berkata “sambal lagi, ritu sambal bilis ni sambal ikan plak hurmmm..sambal pun sambal ler asalkan ikhlas hehe”… kirenya ni menu sambal yang ke-2 dia ler selepas sambal bilis nasi lemak ritu hihi…tengok je sambal ikan tu tadi dah laa perot tengah lapar..memang bertambah lapar lagi ler aku jadinya....hurmm memang sampai aje rumah, mandi terus makan haha ^^, .. bila dah rasa terus cakap kat hubby “yang sedapnya esok masak lagi yer haha” kate ku dalam nada ala-ala manja-manja kucing gituuu kann ! wewe.. 



******************************************************************
THANKS FOR READING DEAR ! 
******************************************************************

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...