Friday, February 07, 2014

Jangan bagi aku membebel!




Assalammualaikum. 

Yuhuuuuuu! hai guys, salam jumaat, penghulu bagi segala hari and morninggg ;-) aku just arrived kat opis ni and baru start nak keje. Kome tengah wat petu? Anyway sebelom tu, dah break1st kew kome? Pepagi ni before start do anything is better kalo kita sarapan dulu. Baru keje perut tak meragam mintak makanan kan. eventho bos dah masuk pon, lantak situ aku makan jew...hahaha…kome katne? Kew coti lagi? Yeke, Wah syok nya, wuntong lerr leh coti lelama…aku? selasa lagi dah start keje dah….Hukhukhuk….bos kasi off 2 ari jew, campo sabtu ahad, pahtu eve ritu bos bagi balik awal…. plus minus dalam 4 ari setengah gak arr coti. Boleh la dari takde langsung lagi meroyan kan! nak ikot aku, bagi laa bape ari coti pon tak kan penah nya cukup……heeeeeeeeeee…..menehen jew nak coti lelama, cam laa aku yg nak raya…bahahahaha…org len yg raya, org len yg over coti, acaner tuh…Wikihkihkih…… Lagi pon mana leh tutup opis lelama, bos tak kasi. Workload banyak terkandas, mana nak handle hak urgent, hak tak urgent, hak wat-wat gebang urgent pon hado -_- , kang kena entertain call tanya itu ini, client ni lak bkn kira coti kew tak, deme ni ingat aku robotcop gamak nya. Kerojee 24/7, 365ari TANPA henti! Giler koo, horse power pon leh tumbangg owhhh, aku? Mmg tak arr kan. kang tak puas ati komplen, komplen and komplen. Against me! Serba serbi not right, suka bebeno ke right, cer plak chose up kew, down kew, nak senang lagi left terus. Kan! ….muakahkahkah…. oppppasss! ;p hihihihihi….ni kalo la bos aku tahu ni mampuih. Larik tak cukup tanah aku ;p naseb ler dia taktaw, tak leh baca apa yg aku dok bebel potpet potpet ni, kalo tak abeh la aku..huhuhu…kena minjam kaki galah kata koo, larik cepat sikit….skali langkah jew, nah amik koo 3keteapi tertinggal kat belakang….kahkahkahkah :D

Rini mood aku baek, malas marah-marah, membebel tak sudah, kang belom tua lagi wrinkles dah penuh muka…owhhh TIDAKKKK!!! Ok, rileks. Calm down. Take a deep breath………..and……push! OK ;)) Kadang tu bkn apa geram gak aku, hoo laaa kes sokmo urgent! Takde hak tak urgent. Makin dekat nak coti makin banyak prob mai, bila banyak prob mai, nak coti tak pon dok aman. Badan kat rumah ni tengah lek-lek santai, leklu bro’s chill…, TAPI!. Ati ngan otak aku *TERTINGGAL* kat opis. Tengah bertungkus lumus operasi, sedaya upaya cuba pikir kan acaner nak solve kan prob itu ini. huaarghhhh. Tensen. bkn aku tak bawak *ATI & OTAK* aku balik, tapi deme tu ketegaqsss sangat nak dok opis, riso kata nya. Hukhuk….tadi kata jew tak nak bebel tapi bebel gak kan…..heheheh…adoiii ;p….pasrah jew laa..hahahah…  Hurmm dulu kini dan selamanya ALWAYS BEEN BUSY WITH WORKLOAD!!! Peace :p

AAA…..nampak tak? Nampak? Pe tu? Taw tak apo bendo eh dalam sampo merah nyala tu? haaa…. Ni angpow yg big boss aku yg kat Singapore tu kasi. Alhamdulillah, every year kalo CNY kew or raya pose kew, dia sokmo kasi angpow. Sayang erk dia kat aku ihihihikks ;p malu tittew aww.. tapi lady bos hak sorang lg tu, ermm SINGLE MINGLE kan, so takde la angpow nya…menehen jew -_- …. hurmmm








No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...