Monday, August 05, 2013

KEHILANGAN AISYAH MENJELANG SYAWAL !

ASSALAMMUALAIKUM
SALAM 1DUNIA =)


Makin dekat-dekat nak raya ni, aku dah jarang sangat nak ber"online" kat baek facebook mahupun blog. Bukan malas tapi banyak koje nak perlu aku bereh kan ! kang kalo aku duk melayan je kang ape pun tak jadi, tak pepasal orang datang rumah bagi minum air "O" dengan biskut kering je adoii..sapo nak jawab -.- kesian teraniaya orang yang datang rumah aku tu kan ihiks ^_^ Oleh sobab hari ni aku kene koje, hah! boleh laa aku curi-curi time sikit kan. nak menghapdet blog ke status kat fb ke kan hihi :-P mood nak koje memang dah kelaut tengah peginye. dah hanyut ntah ke mana ntah, yang tinggal ngan aku kat opis ni just body and jasad je. hati, jiwa raga aku semua dah kat rumah tengah buat kuih haha.. boleh ? 


sedang asik jari jemari comel aku ni mengscroll kan nak tengok status member-member kat fb tetiba aku nampak 1post yang OMG biar betik, tak kan kot ! Ya Allah camne leh jadi camni? nak raya kot ! Masyaallah, lately ni kenapa ramai sangat budak hilang. kekadang tu aku berpikir sendiri adakah salah mak ayah yang tak penah hirau kan anak-anak ataupun memang bebudak ni tak makan dek saman! tapi rasanya kalo nak salah kan bebudak ni 100% pun tak boleh kot sebab dah nama pun budak kan, otak pun belom cukup penuh nak pikir mana buruk baiknya. tak kan salah mak ayah plaks kan ? hurm tu laa yang aku pikirkan time tu. memang ramai member-member aku share kan kat wall memasing dengan harapan yang adik ni dapat berjumpa balik dengan ibunya.
 
 
gambar aku ambik dari fb
 
Bukan je kat facebook tapi aku perhatikan kat beblog pun ramai yang share kan citer adik ni. Alhamdulillah syukur kalo pun kita tak mampu nak tolong dari segi kudrat tapi at least kita tolong sebar kan laa citer kehilangan adik ni pada memember/orang kat luar sana kan. Mana laa tahu kan kot-kot ade antara kita yang terserempak dengan adik ni ke kan ? Dunia ni bulat je, tak kira laa ceruk mana sekali pun orang yang bertanggungjawab tu bawak lari adik ni, tapi kalo Allah tu tak izinkan In Shaa Allah..sampai tikanya ibu dan anak ni akan berjumpa balik. In Shaa Allah =)
 
 
#tadi dapat mesej dari member, katenye adik ni dah jumpa balik dah. Hurm kalo tak silap kat teluk ape ntah kat penang ! Alhamdulillah kalo berita tu betul tapi kalo salah mintak maap yer ;'( 
 
 
 
 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...